Paardentaxatie-NH

Voor aankoopadvies en taxaties van paarden en pony's

 

Aankoopadvies

Het aankopen van een paard of pony is vaak een spannende beslissing. Bij aankoopadvies geef ik objectief en deskundiger advies waarbij ik let op gezondheid, bruikbaarheid, karakter etc. Tevens is het belangrijk om te weten wat de ambities van de toekomstige eigenaar zijn. Wat voor paard of pony zoekt u? Is dit uw eerste eigen paard? 

En voor ouders van kinderen... wat voor pony zoekt u voor uw kind? U wilt zeer waarschijnlijk het beste voor uw kind, maar waarschijnlijk niet tegen elke prijs. Ook daarbij geef ik aankoopadvies.

Met het geven van een aankoopadvies worden mensen geholpen om een goede aankoop (ongeacht de prijsklasse) te doen middels een verantwoorde weloverwogen keuze.

Ik kan u aankoopadvies geven aan de hand van videobeelden en foto's. Maar ik kan ook met u mee naar het paard of de pony dat u aan wilt schaffen.

Informatiebijeenkomst  "Waar let ik op bij m'n zoektocht naar een eigen paard of pony"

Tijdens de informatiebijeenkomst licht ik toe waar u op kunt letten bij het aankopen van een paard of pony en geef ik verschillende voorbeelden aan de hand van foto's en diverse anekdotes. Wilt u een informatiebijeenkomst bijwonen of wilt u er één organiseren of zoekt u een spreker tijdens een evenement? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.


Taxatie

Bij een paardentaxatie wordt de waarde van een paard of pony bepaald door een deskundig en onafhankelijke gediplomeerd taxateur. 

Voor een taxatie van een paard of pony zijn meerdere gegevens van belang zoals afstamming, bouw, beweging, leeftijd, sportprestaties, trainingsniveau, huidige gezondheid, verwachtingswaarde etc. Ook de documenten zoals stamboekpapier, predicaten, eventuele keuringsrapporten en het paspoort zijn noodzakelijk. De taxateur controleert deze gegevens en controleert ook het chipnummer en de stokmaat.
Voor een taxatie is het noodzakelijk om het paard "in levende lijve" te beoordelen aan de hand, vrij bewegend en onder het zadel (indien mogelijk). 
De beoordeling wordt vastgelegd in een taxatierapport.

Er zijn 2 soorten taxatierapporten; een standaard taxatierapport en een uitgebreid taxatierapport.  Een standaard taxatierapport geeft op een overzichtelijke en heldere wijze de gegevens van het getaxeerde paard of de pony weer.
Een uitgebreid taxatierapport wordt samengesteld als er uitgebreider onderzoek nodig is naar bijvoorbeeld de moederlijn en nakomelingen zoals bij fokmerries, dekhengsten en paarden of pony's die een hoge waarde vertegenwoordigen. 

Een taxatie wordt veelal uitgevoerd ten behoeve van...

- Aan- of verkoop
De prijs die u vraagt of betaalt voor een paard of pony, kunt u laten onderbouwen met een taxatierapport. 

- Een geschil na aan- of verkoop
Er kunnen "verborgen gebreken" ontdekt worden na de aankoop van een paard of pony. Of er kan een meningsverschil ontstaan over bijvoorbeeld het africhtingsniveau of de conditie van het paard of de pony.

- Een verzekeringsmaatschappij.
Een verzekeringsmaatschappij vraagt in bepaalde situaties om een taxatierapport om de waarde te bepalen bij bijv waardevermindering ontstaan door blijvend letsel of om de te verzekeren waarde vast te stellen.

- Een boedelscheiding
Bij een scheiding wordt er regelmatig om een taxatierapport van het paard of de pony gevraagd door de advocaat of op aangeven van de rechtbank.

- Faillissement of gedwongen verkoop
In opdracht van een curator is bij faillissement een taxatierapport nodig. 

- Fiscale aangelegenheden
De belastingdienst verwacht een taxatierapport als het paard op de balans van een bedrijf staat. Of als het paard van de balans van het bedrijf wordt overgezet naar privé.


Tarieven

Er is geen vast tarief te noemen per taxatierapport, omdat elk paard anders is. De ene paardentaxatie is uitgebreider van de ander en kost daardoor meer tijd.
Voor meer informatie over prijzen en mogelijkheden, kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen. Voorafgaand aan een opdracht breng ik altijd een offerte uit.

Ik ben telefonisch bereikbaar op 06-45402878 of via e-mail info@paardentaxatienh.nl