Paardentaxatie-NH

Voor aankoopadvies en taxaties van paarden en pony's

 

Aankoopadvies

Het aankopen van een paard of pony is vaak een spannende en belangrijke beslissing.  

Bij aankoopadvies geef ik objectief en deskundig advies waarbij ik let op gezondheid, bruikbaarheid, karakter, kwaliteiten, eventuele sportprestaties, etc. Tevens is het belangrijk om te weten wat de ambities van de toekomstige eigenaar zijn. Wat voor paard of pony zoekt u? Is dit uw eerste eigen paard? Past dit paard bij u en is de vraagprijs reëel? 

En voor ouders van kinderen... wat voor pony zoekt u voor uw kind? U wilt zeer waarschijnlijk het beste voor uw kind, maar waarschijnlijk niet tegen elke prijs. Ook daarbij geef ik aankoopadvies.

Met het geven van een aankoopadvies worden mensen geholpen om een goede aankoop (ongeacht de prijsklasse) te doen middels een verantwoorde weloverwogen keuze.

 

Taxatie

Bij een paardentaxatie wordt de waarde van een paard of pony bepaald door een deskundig en onafhankelijke gediplomeerd taxateur. 

Voor een taxatie van een paard of pony zijn meerdere gegevens van belang zoals afstamming, bouw, beweging, leeftijd, sportprestaties, trainingsniveau, huidige gezondheid, verwachtingswaarde etc.
Ook de documenten zoals stamboekpapier, predicaten, eventuele keuringsrapporten en het paspoort zijn noodzakelijk. De taxateur controleert deze gegevens en controleert ook het chipnummer en de stokmaat.
Voor een taxatie is het noodzakelijk om het paard "in levende lijve" te beoordelen aan de hand, vrij bewegend en onder het zadel (indien mogelijk). De beoordeling wordt vastgelegd in een taxatierapport.

Er zijn 2 soorten taxatierapporten; een standaard taxatierapport en een uitgebreid taxatierapport.  Een standaard taxatierapport geeft op een overzichtelijke en heldere wijze de gegevens van het getaxeerde paard of de pony weer. Een uitgebreid taxatierapport wordt samengesteld als er uitgebreider onderzoek nodig is naar bijvoorbeeld de moederlijn en nakomelingen zoals bij fokmerries, dekhengsten en paarden of pony's die een hoge waarde vertegenwoordigen. 


 Op de diensten van Paardentaxatie-NH zijn algemene voorwaarden van toepassing.