PAARDENTAXATIE NOORD-HOLLAND

Voor aankoopadvies en taxeren van paarden en pony's

Veelgestelde vragen 

Hieronder geeft Paardentaxatie Noord-Holland antwoord op veelgestelde vragen. Heeft u een vraag die er niet tussen staat of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact op.

  1. Taxeert u ook recreatiepaarden?
  Jazeker! Ik taxeer zowel recreatiepaarden als sportpaarden, veulens, pony's, fokmerries, hengsten etc.
  2. Bent u gespecialiseerd in een bepaald ras?
  Nee, ik ben niet gespecialiseerd in een bepaald ras, maar breed georiënteerd. Ik heb binnen mijn netwerk en samenwerkingen diverse contacten, waar ik vragen kan stellen, waar we informatie delen en kennis uitwisselen. Dus mocht er een specifieke, bijzondere opdracht zijn voor een paardentaxatie of aankoopadvies, dan ga ik op zoek naar het antwoord en eventueel naar een passende samenwerking.
  3. Taxeert u ook buiten Noord-Holland?
  Ja, ik voer ook in andere provincies van Nederland paardentaxaties uit. Met mijn collega's uit Gelderland en Brabant heb ik wel de afspraak dat ik opdrachten uit hun regio aan hen doorgeef en zij opdrachten uit mijn regio aan mij. Als de opdrachtgever dit goedkeurt natuurlijk, anders niet.
  4. Hoelang duurt een taxatie?
  Hoeveel tijd een paardentaxatie in beslag neemt, verschilt per geval. Voor het taxeren van een paard of pony is het o.a. belangrijk dat ik het dier aan het werk zie, waarbij alle drie de gangen getoond worden. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de discipline (springen, dressuur, drafsport, endurance, western, mennen of recreatie), het africhtingsniveau en het doel van de taxatie.
  5. Hoeveel kost een taxatie?
  Het is vooraf moeilijk te zeggen wat een taxatie van een paard of pony exact gaat kosten. Dit is namelijk volledig afhankelijk van hoeveel tijd het taxeren in beslag neemt. Hoeveel uitzoekwerk er is (afstamming, nakomelingen, prestaties in de sport bij de moederlijn en vaderlijn, etc.). En om hoeveel paarden of pony's het gaat. De gegevens worden vastgelegd in het taxatierapport en dit stuur ik op per post of per e-mail. Ik werk met een vast uurtarief exclusief BTW en ik bereken reiskosten per gereden kilometer.
  6. Hoe werkt het met betalen?
  Zodra ik de paardentaxatie heb afgerond en dit vastgelegd heb in het taxatierapport, ontvangt u een factuur van mij. Ik hanteer hierbij een betalingstermijn van 14 dagen.
  7. Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden? 
  De algemene voorwaarden kunnen opgevraagd worden per e-mail. Als ik een offerte uitbreng, voeg ik daar de algemene voorwaarden aan toe. Heeft u nog andere vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met me op!

contact   Bellen
Map