Paardentaxatie-NH

Voor aankoopadvies en taxaties van paarden en pony's

Veelgestelde vragen.

Hieronder geef ik antwoord op veelgestelde vragen.

1. Taxeert u ook recreatiepaarden?
Ja zeker! Ik taxeer zowel recreatiepaarden als sportpaarden, veulens, pony's, fokmerries, hengsten etc.

2. Bent u gespecialiseerd in een bepaald ras?
Nee, ik ben niet gespecialiseerd in een bepaald ras, maar breed georiënteerd. Ik heb binnen mijn netwerk en samenwerkingen diverse contacten, waar ik vragen kan stellen, waar we informatie delen en kennis uitwisselen. Dus mocht er een specifieke opdracht zijn, die nauwelijks voorkomt, dan ga ik op zoek naar het antwoord en naar samenwerking.

3. Taxeert u ook buiten Noord-Holland?
Ja, ik taxeer ook in andere provincies van Nederland. Met mijn collega's uit Gelderland en Brabant heb ik wel de afspraak dat ik opdrachten uit hun regio aan hun doorgeef en zij opdrachten uit mijn regio aan mij. Als de opdrachtgever dit wilt natuurlijk, anders niet.

4. Hoelang duurt een taxatie?
Hoeveel tijd een taxatie in beslag neemt, verschilt per taxatie. Voor een taxatie is het o.a. belangrijk dat ik het paard of de pony aan het werk zie, waarbij alle drie de gangen getoond worden. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de discipline (spring, dressuur, recreatie, western, mennen, etc.) en het africhtingsniveau.

5. Hoeveel kost een taxatie?
Het is vooraf niet te zeggen wat een taxatie van een paard of pony exact gaat kosten. Dit is afhankelijk van hoeveel tijd een taxatie in beslag neemt. Hoeveel uitzoekwerk er is (nakomelingen, prestaties in de moeder- en vaderlijn, etc). En om hoeveel paarden of pony's het gaat.
De gegevens worden vastgelegd in het taxatierapport en dit stuur ik op per post of per e-mail. Ik werk met een vast uurtarief excl BTW en ik bereken reiskosten per gereden kilometer.

6. Hoe werkt het met betalen?
Zodra ik de taxatie heb afgerond en dit vastgelegd heb in het taxatierapport, ontvang je een factuur van mij. Ik hanteer hierbij een betalingstermijn van 14 dagen.

7. Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden? 

De algemene voorwaarden kunnen opgevraagd worden. Deze mail ik dan door. Als ik een offerte uitbreng, voeg ik daar de algemene voorwaarden aan toe.

Heb je nog andere vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met me op!